Skal gjøre det lettere å levere til olje- og gassnæringen

NTI CADcenter og Norconsult Informasjonssystemers er nå ute med en ny løsning som skal gi nye muligheter og flere valg til ingeniører og arkitekter.

En ny programvare for konvertering mellom utviklings- og

Halvor Jensen

designsystemer skal sikre at man i større grad kan bruke flere og mer funksjonsrike verktøy.

- Alle som skal levere tegninger, modifikasjoner og beregninger til de store oljeselskapene på norsk sokkel må ha spesialprogramvaren AVEVA PDMS. Dette er blitt en standard for å bygge 3D-modeller av installasjoner i byggefase, ved endringer og oppgraderinger, og til drift- og vedlikehold. Et trekantsamarbeid mellom Norconsult Informasjonssystemer, NTI CADcenter og den globale programvarekjempen Autodesk forandrer dette. Nyheten ISY Plant for Autodesk Plant 3D gjør det mulig å importere en PDMS-modell med spesifikasjonsdata inn i Autodesk Plant 3D. Der kan ingeniørene modifisere og revidere modellen før endringene eksporteres tilbake til PDMS, heter det i en pressemelding.

- De som vil levere til de store aktørene på norsk sokkel må ha spesialprogramvare som er kostbar og krevende å komme i gang med. Denne situasjonen kan ha hindret innovasjon, vært konkurransevridende og kostnadsdrivende, sier administrerende direktør i NTI CADcenter, Halvor Jensen. Hans selskap har eksklusive distribusjonsrettigheter til det nye verktøyet i Norden.

Norconsult Informasjonssystemer har, i tett samarbeid med NTI CADcenter AS, over flere år utviklet en programvare som konverterer modelldata med spesifikasjoner fra proprietære systemer som AVEVA PDMS til Autodesk sine CAD verktøy. Løsningene er nå klare for leveranse.

- Dermed kan små og store ingeniørselskaper velge programvare ut fra behov når de skal levere til aktører som Statoil og de andre store oljeselskapene. De fleste oppgaver innen nevnte område kan dermed gjøres rimeligere, raskere og bedre i et verktøy som AutoDesk Plant 3D. I tillegg er det enklere å få tak i kompetanse på Autodesk-løsninger, heter det i meldingen

- Kvaliteten går opp, prisen og omfanget går ned for både leverandør og bestiller, sier Jensen.

- Målet har vært å sikre at ingeniører og arkitekter over hele verden skal ha større valgfrihet i måten de ønsker å jobbe på, sier Ole Magne Kvindesland i Norconsult og legger til at han håper på global utbredelse for den nye ISY Plant løsningen.