Mange akademikere vil jobbe til etter fylte 70

Mens mange akademikere gjerne jobber til etter de har fylt 70 år, er situasjonen en annen i Unio der det handler om å stå fram til man har opptjent full pensjon.

Hovedorganisasjonen Akademikerne organiserer dem med lengst utdanning, som leger, økonomer og ingeniører. Torsdag la de fram en fersk undersøkelse som viser at stadig flere av medlemmene ser for seg lange yrkeskarrierer, skriver Klassekampen.

Fra 2007 til 2015 har andelen som ser for seg at de er i arbeid også etter at de har fylt 67 år, økt fra 17 til 35 prosent. 10 prosent sier nå at de ønsker å pensjonere seg først etter fylte 70 år.

Hos Unio som organiserer blant annet sykepleiere, politifolk og lærere, er det et helt annet bilde. Her ønsker 56 prosent å gå av før de er 67, mens 26 prosent vil gå av når de når denne alderen, ifølge en undersøkelse. Bare 9 prosent ønsker å jobbe til de er 70 og fattige 2 prosent også etter dette.

– I våre rekker opplever mange arbeidssituasjonen slik at det handler om å stå fram til å få full pensjon. Våre medlemmer er ikke av dem som ivrer etter å stå lenger, fordi de rett og slett ikke makter det, sier Unio-leder Anders Folkestad.