Illustrasjon: Statens vegvesen

Rv. 70 i Sunndal stenges på kveld og natt

Tre bruer på rv. 70 i Sunndalen skal utbedres. Vegen blir derfor stengt på kveld og natt i flere perioder utover høsten.

Første stenging blir kl. 18 til 06 neste dag både tirsdag 28.juli og onsdag 29.juli, (dvs. to kvelder og netter etter hverandre) ved Lihjellbrua øverst i Sunndalen.

Det er ikke lokal omkjøring. Trafikk som skal nordover anbefales å kjøre E39 og ferjesambandet Halsa-Kanestrøm. Trafikken sørover anbefales å kjøre E39 gjennom Møre og Romsdal og trafikken mot Østlandet anbefales å kjøre E136.
Gående, syklende og reisende med kollektivtrafikk vil kunne passere bruene mens arbeidet pågår.
Det er overgangen mellom veg og bru på de tre bruene Lihjellbrua, Gjørasbrua og Bjørbekkjebrua som må utbedres. Dette er bruer som er bygget i tidsrommet 1958-1960. Massen på begge sidene av bruene forvitrer og skaper ujevnheter i vegbanen. Derfor må noe av massene skiftes ut og erstattes med ny masse. Når de gamle massene er utgravd skal det også støpes avlastningsplater i betong bak bruene. Avlastningsplatene må ha herdetid før nye masser kan tilføres og komprimeres.

For å gjøre alt dette må det ved hver bru graves ut en byggegrop på begge sider av brua og legges på en midlertidig kjørebru over byggegropen som trafikken skal gå over mens arbeidene i byggegropen blir utført.

- Det er nødvendig å stenge når vi graver ut byggegropen og legger på den midlertidige kjørebrua. Trafikken vil gå tilnærmet som normalt med et kjørefelt og lysregulering i ca. 3-4 uker mens arbeidet pågår for hver bru, før blir det stenging når vi rydder opp etter oss og forflytter oss til neste bru, forteller overingeniør Asgeir Beinset.

Når arbeidet med Lihjellbrua er utført er det planlagt å fortsette med Gjørasbrua. Det blir da stenging i fire kvelder og netter etter hverandre. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet eksakt dato.