Sterkere enn ventet fra Norsk Hydro

Norsk Hydro leverte et sterkere resultat enn ventet i årets andre kvartal, til tross for fallende aluminiumspriser.

Selskapet var med på å dra opp Oslo Børs i morgentimene tirsdag, med en aksjeverdi som steg med 3,4 prosent ved børsstart.

Selskapets underliggende driftsresultat før finansposter og skatt sank til 2.667 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra første kvartal, da resultatet ble 3.208 millioner kroner, men det er en økning fra samme kvartal i fjor, da tallet endte på 544 millioner kroner.

Det var på forhånd ventet et underliggende driftsresultat på 2.344 millioner kroner, ifølge SME Direkt for TDN Finans, melder E24.

Resultat før skatt endte på 2.955 millioner kroner i andre kvartal, noe som hovedsakelig reflekterer lavere aluminiumspriser og premier, ifølge selskapet.

Høyere salgsvolum har imidlertid ført til de beste resultatene noen gang i nedstrømsvirksomheten siden 2007, da Norsk Hydro ble et rent aluminiumsselskap.

– Vi opplever lavere priser enn i forrige kvartal, men det som er gledelig er at etterspørselen av aluminium går rett vei. Vi har rekordresultater i vårt nedstrømsområde og vi selger mer aluminium til bilindustrien, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg til NTB da han la fram tallene tirsdag morgen.