Fire røykdykkere har vært inne i den brannherjede Skatestraumtunnelen for å sjekke forholdene. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix

Utvidet undersøkelse av tunnelbrann i Bremanger

Statens havarikommisjon for transport (SHT) vil foreta en utvidet forundersøkelse av onsdagens brann i Skatestraumtunnelen i Bremanger.

Forundersøkelsen vil forsøke å finne ut hvorfor tilhengeren løsnet, og hva som var årsaken til at bensinen som rant ut, ble antent, ifølge Havarikommisjonen.

Tilhengeren som inneholdt 16.500 liter bensin, løsnet fra tankbilen og traff tunnelveggen slik at det ble slått hull på et av tankrommene. Lekkasjen førte til en eksplosiv brann i tunnelen. Føreren klarte å kjøre tankbilen ut av tunnelen og varsle nødetatene. 13 personer ble evakuert, og 6 personer ble sendt til Førde sentralsykehus med røykskader.

Arbeidet med å sikre tunnelen for nedfall starter så snart politiet er ferdig på stedet, opplyser Statens vegvesen, som ikke venter å få komme inn i tunnelen mandag.

Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnel på fylkesvei 616 i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Tunnelen går under Skatestraumen mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet.