Slik ser Steen & Strøm for seg at Økern kan bli seende ut.Illustrasjon: Benoy

Økern sentrum blir til Noor

Oslos nye handelssted på Økern skal hete Noor.

I 2017 settes første spadetak for den nye bydelen nord i Oslo og kjøpesenteret får et navn som er en fonetisk tolkning av ordet nord, med referanser til New Nordic-trenden.

Nord for Oslo Sentrum skal det utvikles en helt ny bydel hvor temaet skal være New Nordic.

- Vi er svært stolte av navnet Noor. Navnet har en sterk karakter, er lett å huske og bringer assosiasjoner til Nordic, samhold og geografisk lokalisering. Navnet er lett å uttale og fungerer godt på mange språk, noe som er viktig i en flerkulturell bydel, sier prosjektdirektør Thomas Holth i kjøpesentergruppen Steen & Strøm.

Nylig ble det gitt grønt lys for Storebrands og Steen & Strøms utbyggingsplaner for nye Økern bydel. I 2017 settes første spadetak for 163.000 kvadratmeter badeland, kino, bolig og kultur, og et av Oslos største kjøpesenter. Alt skal bygges rundt et av Oslos viktigste kollektivknutepunkter med 13 busslinjer og T-bane.

Temaet for hele byutviklingen blir New Nordic. - Begrepet New Nordic representerer allerede positive assosiasjoner i områder som litteratur, arkitektur, mat, design og velferd og det er en økende global interesse for ”Nordicness” generelt. Begrepet er blitt en suksess på grunn av sin demokratiske stil, der den grunnleggende ideen er å involvere mennesker. Trenden oppsto gjennom New Nordic Cuisine som uttrykker renhet, friskhet, enkelhet og etikk som baserer seg på vår geografiske beliggenhet, sier Holth.