Lastebil skyldig i brukollaps

Svarene er inne etter at ei gangbru på riksvei 35 ved Vikersund kollapset 4. juni. En lastebil med kran skal ha revet den ned.

Det skriverNRK Buskerudi en artikkel på sine nettsider.

Riksvei 35 ved Vikersund i Buskerud måtte stenges i begynnelsen av juni etter en gangbru falt ned på veien. Ingen personer kom til skade i hendelsen, kunne Byggeindustrien melde torsdag 3. juni.

En lastebil med kran ble den gang mistenkt for å ha forårsaket kollapsen, men det skal ikke ha vært helt klart om det var det som hadde skjedd. Nå har politiet kommet til bunns i saken, skriver nrk.no.

– Det er ingen tvil om at lastebilen har forårsaket kollapsen, sier Geir Hermansen, politioverbetjent ved Hønefoss politistasjon.

Ifølge Hermansen, hadde lastebilen en kran som kom oppi brua.

Lastebilsjåføren har forklart at han hørte et smell, men hadde ikke merket noe på bilen. Han kan ikke forstå at lastebilen kan ha vært borti brua, heter det i artikkelen.

– Det er ingen svakhet ved brua. Brua er riktig konstruert. Lastebilen hadde en borerigg på planet, og det er en kran på denne boreriggen som har hektet seg opp i brua og ført til at brua raste sammen, forklarer Hermansen overfor NRK.