Helse- og sikkerhetssjef i Ramirent, Arild Borud, omkom tirsdag i en flyulykke. Arkivfoto: Christian Hatt

Arild Borud omkom i flyulykke

Helse- og sikkerhetssjef i Ramirent, Arild Borud, omkom tirsdag i en flyulykke nord for Hamar.

47 år gamle Arild Borud har gjennom en årrekke markert seg som en engasjert og dyktig forkjemper for sikkerhet i byggebransjen. Tirsdag gikk han bort i en flyulykke i Hedmark.

Kolleger og bransjefeller har latt den plutselige bortgangen gått sterkt inn på seg.

– Vi reagerer med sjokk og med fortvilelse. Dette vet jeg gjelder mange, både i Norge og utenfor. Vi er mange fortvilede mennesker, sier HR-direktør og Boruds avdelingssjef i Ramirent, Kai Mykkelveit-Jacobsen til Byggeindustrien.

Erfaren pilot

Tirsdag kveld styrtet mikroflyet som Arild Borud og 64 år gamle Kjell Pettersen fløy, nord for Hamar. Arild Borud ble bekreftet omkommet på stedet. Pettersen gikk bort på Haukeland sykehus onsdag.

Kai Mykkelveit-Jacobsen forteller at kollegaen ofte snakket om flygingen.

– Han var veldig opptatt av å fly, og var også en svært erfaren pilot, forteller Mykkeltveit-Jacobsen.

Arild Borud ble ansatt hos Veidekke i 1988, og jobbet hos Veidekke Entreprenør på Skui i Bærum. Mot slutten av 90-tallet begynte han å jobbe i Bautas, som nå er Ramirent, og siden 2002 var han helse- og sikkerhetssjef i bedriften.

– Tungt

Mykkeltveit-Jacobsen forteller at han sist så Arild Borud da de sa god sommer til hverandre før sommerferien, to og en halv uke siden, og at det er vanskelig å akseptere at de ikke kommer til å møtes igjen etter ferien.

– Jeg tror det blir veldig vondt å komme tilbake på jobb. Det er et hull der nå, og tankene kommer nok til å gå dit i lang tid fremover, sier HR-direktøren, som beskriver Borud som en solid, real og kunnskapsrik mann,

– Han var en særdeles god kollega med omsorg for sine medarbeidere, sier Mykkeltveit-Jacobsen.

Arild Borud ble i 2009 intervjuet i en artikkel på Bygg.no.