Administrerende direktør Sigve Hebnes i Kruse Smith Eiendom.

Setter prosjekter på vent i fallende Rogaland-marked

Boligprisene fortsetter å dale i Rogaland, og entreprenør Kruse Smith har allerede satt et prosjekt på vent.

Det skriver Stavanger Aftenblad i sin papirutgave denne uken.

Fra første til andre kvartal i år har boligprisene steget i alle områder bortsett fra Agder-fylkene og Rogaland, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Krisen i petroleumsnæringen har rammet oljefylket Rogaland hardt.

Kruse Smith har sett seg nødt til å sette 140 leiligheter på vent i Stavanger.

– Vi ønsker ikke å bruke en million kroner på markedsføring når situasjonen er som den er, sier administrerende direktør Sigve Hebnes i Kruse Smith Eiendom til Aftenbladet.

– I nye prosjekter vi har ute for salg, prøver vi å optimalisere mer enn vi har gjort før, blant annet ved å gå ned på standard. Det gjør vi for eksempel ved å bygge en bolig med to soverom som før var 75 kvadratmeter, til å bli 65 kvadratmeter. Dersom kvadratmeterprisen ligger på 50.000 kroner, blir boligene en halv million kroner billigere, forklarer han.

Hebnes understreker overfor avisen at Kruse Smith på ingen måte har panikk, men at de selger for under budsjett i Stavanger og Sandnes.

– Ferdigstilte boliger blir ikke solgt, og dette er en situasjon vi ikke har hatt i Stavanger før. Det kommer til å fortsatt vøre en utfordring for oss i nybyggermarkedet med lageret av boliger vi har, som må selges før vi kan selge nye, sier han til Stavanger Aftenblad.