Direktør for markedskommunikasjon i JM Norge, Kjell Kvarekvål.

Godt halvår for JM

JM Norge har hatt en solid start på 2015, og forbedret resultatet med mer enn 20 prosent fra første halvår i fjor.

Det kommer frem av en pressemelding sendt ut fra JM-konsernet denne uken.

JM Norge økte, ifølge meldingen, salget til 367 boliger i første halvår av 2015. For hele konsernet er dette tallet 1.940.

– Vi opplever stabilt god etterspørsel etter boliger i våre markedsområder, særlig i Oslo- og i Bergensområdet. To prosjekter lagt ut for salg i Bærum kommune i første halvår illustrerer utviklingen, uttaler direktør for markedskommunikasjon i JM Norge, Kjell Kvarekvål, i pressemeldingen.

JM Norge oppnådde et driftsresultat på 83 millioner svenske kroner i første halvår i 2015, mot 68 millioner svenske kroner i samme tidsrom året før. Det gir en driftsmargin på 6,2 prosent, heter det i meldingen.

Det norske selskapet solgte 367 boliger i første halvår, mot 149 i samme periode i fjor.

– En suksessfaktor for oss i JM Norge er kontinuerlig å sikre oss gode tomter. Det lykkes vi med. I første halvår kjøpte vi tomter som til sammen har potensial for bygging av 392 boliger. Antall disponible byggeretter tilsvarer 4.800 boliger, uttaler Kvarekvål.

JM Norge hadde en omsetning på 1.331 millioner svenske kroner i første halvår, mot 1.170 millioner kroner i samme periode i 2014. Hele JM-konsernet hadde, i første halvår i år, 6.785 millioner svenske kroner i omsetning, og et driftsresultat på 722 millioner svenske kroner, heter det i pressemeldingen