En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag. Foto: Daniel Restad / NTB scanpix

Tankbilsjåfør: - Så eksplosjonen i speilet

Tankbilsjåfør Tore Myrstad opplevde at hengeren på tankbilen med 16.500 liter bensin slet seg og smalt inn i veggen i Skatestraumtunnelen. –Jeg ringte nødetatene og la på sprang, forteller han.

Tungtransportsjåføren, som kjører drivstoff for Måløy Havneservice AS, forteller til NTB hvordan draget mellom trekkvogn og tankbilhengeren slet seg og hengeren havnet i tunnelveggen.

–Bremsene gikk på automatisk, men det gikk så kjapt at hengeren gikk i veggen. Bremsene hindret i hvert fall vognene fra å rulle ned igjen, sier Myrstad.

19 personer ble evakuert, og tre personer er fraktet til Førde sentralsjukehus etter å ha pustet inn røyk. Hadde det ikke vært for den snarrådige tankbilsjåføren, kunne det gått så mye verre.

Handlet raskt

–Det første jeg tenkte på da det skjedde, var rutinene og alt jeg har lært: Sikre skadested og varsle nødetatene, sier Myrstad og fortsetter:

–Jeg så det sprutet bensin ut av hengeren, og jeg fikk hindret biler i å kjøre videre. Deretter brukte jeg nødtelefonen til å få sperret av tunnelen. Da smalt det plutselig i første tankrom. Jeg slapp telefonen og la på sprang.

Han snudde raskt og kjørte heller tankbilen.

Løp fra røyken

–Jeg så masse røyk komme mot meg da jeg kjørte ut av tunnelen. Den tok meg nesten igjen, forteller Myrstad.

Vel ute av tunnelen og rystet av hendelsen ventet han på nødetatene.

–Det går greit med meg, men det er utrygt når sånt skjer med fullt godkjent vogn, sier han.