En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag. Foto: Daniel Restad / NTB scanpix

Frykt for tunnelkollaps i Bremanger - sjøvann strømmer inn

Det strømmer sjøvann inn i Skatestraumtunnelen i Bremanger etter at en tankbilhenger eksploderte inne i tunnelen. Politiet frykter at den kan kollapse.

Det har begynt å sive inn vann i Skatestraumtunnelen, så alle hjelpemannskaper er evakuert på grunn av fare for tunnelkollaps, melder politiet.

Tunnelen er 1.890 meter lang, og dypeste punkt ligger 91 meter under havet.

– Det lekker inn svært mye vann i tunnelen og vannivået stiger raskt. Derfor har vi trukket ut alt av mannskap og stenger av tunnelen. Mest sannsynlig vil hele tunnelen bli fylt med vann, sier innsatsleder Thorbjørn Thue til NRK.

Seks til sykehus

13 personer er evakuert ut på sørsiden av tunnelen. Seks personer er evakuert fra havna på nordsiden, og tre er evakuert fra hus som ligger øst for tunnelen.

Til sammen er seks personer sendt til Førde sentralsjukehus. Det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlig skadde.

Sogn og Fjordane politidistrikt opplyser at det ikke er grunn til å frykte at det fortsatt er folk inne i tunnelen.

Brant kraftig

Tankbilvognen var fylt med 16.500 liter bensin. Den havnet i veggen etter å ha slitt seg fra trekkvognen, 300 meter inne i tunnelen. Deretter eksploderte den og begynte å brenne kraftig.

Tankbilsjåfør Tore Myrstad forteller at han raskt fikk kontaktet nødetatene og hindret andre trafikanter i å kjøre mot ulykkesstedet.

– Da smalt det plutselig i første tankrom, og jeg kjørte raskt ut av tunnelen. Den kraftige røyken tok meg nesten igjen, sier han til NTB.

– Føreren og trekkvognen har kommet seg ut, fortalte politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt tidligere

Kraftig røyk på stedet

Kjell Idar Restad forteller til Bergens Tidende at han ble stanset av en bil som sperret veien.

– Vi kom kjørende og skulle inn i tunnelen, men så voldsom røyk. Inne i tunnelen så vi tankbilen. Deretter hørte vi to eksplosjoner, sier han.

Tankbilsjåføren sier til NTB at røyken nå begynner å roe seg.

– Tankbilvognen er vel i ferd med å brenne ut. En brannbil har rygget inn i tunnelen, fortalte han før hjelpemannskapene måtte evakuere.

Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnel på fylkesvei 616 i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Tunnelen går under Skatestraumen mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet.