Grieghallen i Bergen. Foto: Ole Harald Dale

Avslutter 270 millioners rehabjobb i Grieghallen

Akkurat nå brukes 45 millioner på nytt scenegulv og oppussing av Peer Gynt-salen i Bergens kulturelle storstue, Grieghallen. I løpet av tre år har konserhallen blitt fornyet for totalt 270 millioner kroner.

Det skriverBergensaviseni en artikkel på sine nettsider.

30-40 mann er, ifølge avisen, i sving med vinkelslipere, kubein og kabler i kulturhuset fra 1978, som den gang kostet 93 millioner kroner å ferdigstille. Hele det gamle scenegulvet i Griegsalen rives opp.

– Det blir lagt et helt make furugulv, spesialtørket for å være stabilt, sier arrangementssjef Rolf Skogstrand til ba.no.

Orkesterhusveggene rundt scenen bygges også på nytt. I andre og tredje etasje strippes både Peer Gynt-salen og gamle Grieghallen studio for innhold.

– Vi beholder den gamle NRK-innredningen med trespiler, sier Rolf Skogstrand om det som blir konferanse- og øvingsrom, sier Skogstrand.

Troldtog-rommet pusses også opp til konferansebruk.

Totalkostnaden på siste runde med oppussing av Grieghallen er 45 millioner kroner. Selv om Peer Gynt-salen ikke er klar før i september, åpnes Grieghallen igjen allerede 9. august.

– Det er en logistisk øvelse å bruke så mye penger på så kort tid. Mange skal inn, og det er ganske krevende å få til, sier arrangementssjefen overfor ba.no.