Øya Helsehus stod klart i 2008 på Øya i Trondheim. Arkivfoto

Glassplate raste ned på fortauet i Trondheim

En mellom 35 og 50 kilo tung glassplate løsnet fra fasaden på Øya Helsehus i Trondheim, og knustes på fortauet. Platene er nå i ferd med å skiftes ut.

Det skriverAdresseaviseni en artikkel på sine nettsider.

Svikt i innfestingen skal ligge bak ulykken som inntraff i Trondheim denne helgen. Heldigvis ble ingen skadd da en mellom 35 og 50 kilo tung glassplate falt i fortauet fra femte etasje på Øya Helsehus lørdag kveld.

– Hvis det hadde vært folk under her, kunne det gått ordentlig ille. Det er store, tunge plater, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Helsehuset har flere hundre glassplater. Så langt er 70 stykker demontert.

– Vi vet nå hva som har skjedd. Avstanden mellom aluminiumsprofilene er for stor. Hvorfor det har skjedd, jobber vi fremdeles med å få klarlagt. Det kan være dårlig utført arbeid, dårlig patent på monteringsløsningen, eller sig i selve bygget. Det er for tidlig å konkludere, sier leder i driftsavdelingen i Trondheim eiendom, Torbjørn Thoresen, til Adresseavisen.

Onsdag denne uken skal blant andre Trondheim kommune, hovedentreprenør NCC, Glassbygg møtes for å finne ut hva som skal gjøres videre med Øya Helsehus, skriver avisen.

– Først da vet vi nøyaktig hva vi skal gjøre videre. Vi vet imidlertid allerede nå at her må det gjøres større tiltak, sier Thoresen.

Glassbygg er innleid for å kartlegge fasaden på bygget. De går rute for rute, og avgjør hvilke glassplater som må plukkes ned. Så langt er tallet opp i rundt 70 plater, bare på denne ene siden av bygget.

– Det aller viktigste nå, er å forsikre oss om at ingen flere plater faller ned fra denne veggen, slik at vi forhåpentligvis kan åpne veien for trafikk i løpet av dagen eller kvelden, sier Thoresen.

Øya Helsehus sto ferdig i 2008, og hadde den gang en entreprisekostnad på 362 millioner kroner før moms.

– Vi holder NCC ansvarlig, og forventer at de rydder opp, sier Thoresen.