Foto: Ådne Homleid

Deler opp prosjekt som Åge Haverstad ble kastet ut av

Entreprisen på fylkesvei 33 Skreifjella – Totenvika, hvor entreprenør Åge Haverstad ble kastet ut 2. juli, deles opp i to kontrakter.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Statens vegvesen sa tidligere i sommer opp en kontrakt verd 166 millioner kroner med Åge Haverstad etter å ha vært misfornøyd med framdriften i prosjektet.

Byggingen av den 7,2 kilometer lange fylkesvei 33-strekningen mellom Langsletta og Totenvika i Oppland skulle etter planen være ferdig til høsten.

Lyser ut igjen

Nå lyser Vegvesenet ut det resterende arbeidet i to kontrakter.

En mindre kontrakt som omfatter arbeider knyttet til vann- og avløp (VA) i nordre del av anlegget vil bli lyst ut før ferien, skriver Vegvesenet. Øvrige arbeider, som bygging av fylkesvei 33, gang- og sykkelvei og resterende VA-arbeider, vil lyses ut i en større kontrakt etter ferien.

Statens vegvesen hevet torsdag 2.juli kontrakten som var inngått med Åge Haverstad. Siden da har Statens vegvesen jobbet med å få oversikt, og å planlegge gjennomføring av de gjenstående arbeidene som hører til byggingen av fylkesvei 33 mellom Langsletta og Totenvika, skriver Vegvesnet i pressemeldingen.
– Det vil bli nødvendig med en del opprettinger og å sikre anleggsområder nå i sommer, sier byggeleder Andreas Rønningen i Statens vegvesen.

Usikre konsekvenser

Det er også valgt å asfaltere strekninger hvor fylkesvei 33 var midlertidig omlagt med grusdekke for å minske ulempene for trafikantene og naboer til veien. Området rundt Totenviken skole er ikke mulig å få ferdigstilt før skolestart, men det vil bli laget til en avkjøring slik at det blir to avkjøringer til skolen, skriver Vegvesenet.

Det er, ifølge prosjektleder Anne Brit Moen, enda for tidlig å si noe om hvor store konsekvenser hevingen av kontrakt vil få for kostnader og ferdigstillelsesdato på prosjektet.