Anders Geirsta, regiondirektør i Skanska Norge (til venstre) og Erik Smith, prosjektdirektør i Follobaneprosjektet. Foto: Jernbaneverket

Skanska signerte for Follobanen-jobb

Jernbaneverket og Skanska Norge har signert en kontrakt verd rundt 100 millioner for arbeider med Follobanen ved Oslo S.

Det skriver Jernbaneverket i enpressemeldingpå sine nettsider.

Kontrakten omfatter i hovedsak arbeider på jernbaneområdet nord for Bispegata i Gamlebyen, heter det i meldingen.

Blant annet skal det bygges en betongtunnel for føring av kabler for Follobanen, to tekniske bygg skal rives, og omfattende tiltak for å stabilisere grunnen i området skal gjennomføres. Kontrakten har en verdi på omtrent 100 millioner kroner, og arbeidene, som starter i august, skal være ferdigstilt sommeren 2016, skriver Jernbaneverket.

Betongtunnelen som skal bygges, er 420 meter lang, rundt fire meter høy og fire meter bred. Den vil i sin helhet ligge under dagens terreng, og blir derfor ikke synlig når den er ferdig bygget.

Arbeidet med kontrakten gjennomføres, ifølge pressemeldingen, i et område med stor togtrafikk, og arbeidene skal gjennomføres med minst mulig påvirkning på togtrafikken. Av sikkerhetsmessige hensyn er det nødvendig at kjørestrømmen til togene kobles ut når enkelte av arbeidene skal gjennomføres, og for ikke å påvirke togtrafikken, må noen av arbeidene derfor gjennomføres på nattetid, når togene ikke kjører, heter det i pressemeldingen.