Foto: Benedicte Nylund, Undervisningsbygg

Siste innspurt på skoleprosjekter i Oslo

I 2015 skal Undervisningsbygg ferdigstille fem skoler hvor det totale investeringsvolumet er 2,6 milliarder kroner.

Teglverket 1.-10. trinn er en helt ny skole på Ensjø, mens tidligere Fagerborg videregående skole, bygges om til skole for 1.-7. trinn.

Bygget er opprinnelig fra 1916 og har vært gjennom en oppgradering hvor byggets særtrekk er ivaretatt samtidig som bygningen møter dagens høye krav til et moderne skolebygg.

Ærverdige Berg videregående har blitt bygget om til 1-7-skole og elevene kan glede seg til skolestart i august. Deler av bygget er verneverdig og Undervisningsbygg har samarbeidet tett med byantikvaren.

Edvard Munch videregående, tidligere Statens håndverks- og kunstindustriskole, midt i sentrum fremstår i disse dager som et praktbygg hvor man veldig samvittighetsfullt har rehabilitert og bygget om. Både byantikvaren og riksantikvaren har hatt føringer for å bevare mest mulig av den opprinnelige arkitekturen. Ila skole har også blitt modernisert og har fått nytt ventilasjonsanlegg.

Onsdag besøkte administrerende direktør Rigmor Hansen med følge fra Undervisningsbygg Berg og Fagerborg for å sjekke status på byggeprosjektene.