Foto: Oslo Lufthavn

Stenger Gardermoen-rullebane for asfaltering

Hele vestre rullebane på Oslo Lufthavn stenges for flytrafikk 10. til 13. juli og 17. til 20. juli for reasfaltering.

Det skriver Oslo Lufthavn i enpressemeldingpå sine nettsider onsdag.

Oslo Lufthavn legger ny asfalt på vestre rullebane, et prosjekt som startet 11. april i år. Hele prosjektet gjennomføres i tre etapper, hvor rullebanen har vært i bruk med forkortet bane i to av etappene. Prosjektet ligger for øyeblikket én uke foran opprinnelig plan, heter det i pressemeldingen.

– Det siste som gjenstår i prosjektet, er asfalteringen av midtseksjonen, og da må vestre rullebane stenges helt for flytrafikk, forteller prosjektleder Runar Botten ved Oslo Lufthavn.

– Prosjektet har så langt gått veldig bra, og vi har gjennomført rundt 30.000 flybevegelser på vestre rullebane i prosjektperioden. Dette har gjort at driften av flyplassen har vært tilnærmet normal.

Vestre rullebane stenges fredag 10. juli klokken 18:00, og åpner igjen mandag 13. juli klokken 14:00 for asfaltering, og stenges igjen fredag 17. juli klokken 18:00, og åpner mandag 20.juli klokken 07:00 for banelysarbeider.

– I løpet av første etappe la vi ut 18.500 tonn asfalt på tre dager. På to skift var det totalt 140 personer i sving for å få dette i havn, og det var nesten ikke mulig å oppdrive asfalt andre steder på Østlandet disse dagene, forteller Botten.

Totalt legges det ut 45.000 tonn asfalt i hele prosjektet. I tillegg gjennomføres det andre anleggsarbeider på rullebanen, og disse utgjør 30-40 % av prosjektkostnadene. Hele prosjektet har en totalramme på over 150 millioner kroner. Veidekke er entreprenør.