Konserndirektør Arne Giske i Veidekke.

Veidekke solgte boliger for to milliarder i andre kvartal

Veidekke solgte totalt 554 boliger i andre kvartal 2015. Salget holder seg høyt i både Norge og Sverige.

Det skriver entreprenørkonsernet i en pressemelding tirsdag.

Veidekkes aktivitet innen boligutvikling er ved utgangen av andre kvartal 2015 høy både i Norge og Sverige, med godt salg og flere boliger i produksjon, heter det i meldingen. Totalt ble det solgt 554 boliger til en verdi av 2,054 milliarder kroner dette kvartalet.

Til sammenligning ble det solgt 462 boliger i første kvartal.

I Sverige er, ifølge Veidekke, aktiviteten høy i alle satsingsområder, Gøteborg, Skåne og Stor-Stockholm. I Norge er det områdene rundt Oslo som har den høyeste aktiviteten. I de øvrige regionene er aktiviteten varierende fra prosjekt til prosjekt, heter det i meldingen.

– Den store interessen for våre boliger har gitt oss mulighet til å fremskynde flere prosjekter, og vi ser at antallet boliger i produksjon fortsetter å stige, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

– I Sverige ser vi et historisk godt salg, også i prosjekter som kommer i produksjon i tredje og fjerde kvartal. Vi skulle imidlertid gjerne hatt flere salgsklare prosjekter i Oslo-området for å kunne etterkomme den store etterspørselen etter boliger her, legger Giske til.

Antallet boliger i produksjon er 1.874, hvorav Veidekkes andel er 1.381. Tilsvarende tall i 2. kvartal 2014 var 1.453, hvorav Veidekkes andel var 1.079. Samlet salgsgrad for prosjekter under oppføring er 79 % (73 %). Samlet salgsverdi i kvartalet var 2,054 milliarder kroner, og Veidekkes andel var 1,59 milliarder kroner, heter det i pressemeldingen.