Faggruppeleiar for trafikkstyring

Statens vegvesen arbeider for at både gåande, syklande, køyrande og kollektivreisande skal komme trygt fram. Vi planlegg, bygger, drifter og vedlikeheld riks- og fylkesvegar og har tilsyn med køyretøy og trafikantar. Som vegadministrasjon for fylkeskommunane og staten yter vi fagleg grunnlag for politiske avgjerder og set dei ut i livet. Vi er ein stor samfunnsaktør med over 6000 engasjerte medarbeidarar med brei kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regionar.

FirmaStatens vegvesen Region vest
FylkeHordaland
StedBergen
Søknadsfrist16.08.2015

Vegtrafikksentralen vest er ein av fem vegtrafikksentralar i Noreg. Vi har m.a ansvar for trafikkovervåking og styring, samt ansvar for veginformasjon, herunder telefontenesten på nr 175. Vegtrafikksentralen er ein del av Statens vegvesen sin operative beredskapseining og dekker det geografisk ansvarsområdet i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. Vegtrafikksentralen er bemannet 24/7.

Faggruppa trafikkstyring har ansvar for overvaking og styring av veg/tunnel. Faggruppeleiar har ansvar for opplæring av operatørar innen SRO, deltaking i detaljmøter knytt til avklaring av trafikkreguleringar, styring/overvaking, samt beredskapsplanar for tunnelar og vegprosjekt. I tillegg har faggruppeleiar tett samarbeid mot redningsetatane.

Stillinga som faggruppeleiar inneber personal- og fagansvar for eiga faggruppe herunder også ansvar for utarbeiding og drift av skiftplan. Stillinga kan på sikt få økonomiansvar. Faggruppeleiar skal også inngå i operativ drift ved behov.

Dette ønsker vi oss:

I Statens vegvesen ønsker vi å vere profesjonelle, fremtidsretta og inkluderande. Som leiar er det viktig at du kommuniserer og samhandlar godt, ser løysingar og kan vise handlekraft gjennom fagleg styrke jobbar målretta for at Statens vegvesen skal vere imøtekommande, ha omtanke for omgivelsane og vere tilgjengeleg.

Som leiar i Statens vegvesen forventar vi at du er med og utviklar ein einskapleg etat og legg vekt på resultatleiing. Alle leiarane må ta ansvar for å utvikle medarbeidarane sine og seg sjølv, og vere bevisst på at dei er rollemodellar og kulturskaparar.

Kvalifikasjonskrav:

Relevant universitet/høgskuleutdanning, min. 3 år, gjerne teknisk utdanning/trafikkteknisk kompetanse. For kandidatar med sterk og allsidig praksis frå dei aktuelle fagområda, eventuell etterutdanning og gode personlege føresetnader for stillinga, kan kravet til utdanning fråvikast.

Dersom du har teke heile eller delar av utdanninga di i utlandet, ber vi om ei autorisert oversetjing av dine papir og ei godkjenning frå NOKUT ( www.nokut.no).

Det er ynskjeleg med erfaring frå hendelseshandtering, ITS, bruk av datasystem/ teknologiske hjelpemidler. Du må også ha god trafikkforståelse.

For å lukkast i stillinga vil det vere ein fordel med leiarerfaring, i tillegg til kompetanse på regelverk rundt turnusarbeid og utarbeidelse av turnusplaner. Du må vere beslutningsdyktig og evne til å handtere mange arbeidsoppgåver samstundes. Serviceinnstilt og med gode kommunikasjonsevner, både munnleg og skriftleg.

Vi tilbyr:

  • Utfordrande oppgåver og moglegheit til å skape eit spennande fagleg miljø
  • Fleksitid og gode ordningar for avspasering
  • Pensjonsordning og moglegheit til lån i Statens pensjonskasse

Løna blir avtala nærare i samsvar med lønnspolitikken vår.

Stort engasjement, mykje ansvar og fagleg utvikling:

Som tilsett i Statens vegvesen blir du ein del av eit engasjert og tungt fagmiljø som tenkjer nytt, deler kunnskap og jobbar tett saman. Du påverkar samfunnsutviklinga, og du får bidra til framtidsrettaløysingar på fagfeltet ditt. Vi gir deg viktige oppgåver med mykje ansvar, og vi treng medarbeidarar som ønskjer å utvikle seg i takt med nye utfordringar.

Medarbeidarane våre fortel om spennande arbeidskvardagar med god balanse mellom arbeid og fritid.

Statens vegvesen skal vere prega av mangfald, og dei tilsette hos oss skal spegle befolkninga. Vi leggvekt på å leggje arbeidsforholda til rette dersom du har behov for det.

Vi gjer merksam på at søkjarlista kan verte offentleggjord, sjølv om du har bedt om unntak frå denne. Du vil i så fall verte varsla.

Søk her

Kontaktpersonar:
Cecilie Bakke Johannessen
tlf: +47 55516557
mob: +47 99203219

Vis flere stillinger: