Planene om nye Jordal Amfi i Oslo er oversendt Plan- og bygningsetaten. Illustrasjon: Kultur- og idrettsbygg / Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Kultur- og idrettsbygg / Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Kultur- og idrettsbygg / Hille Melbye Arkitekter

Slik blir nye Jordal Amfi

Nordens første kunstisbane skal rives, og en ny foregangshall med 5.500 tilskuerplasser skal på pass på Jordal til serieåpningen i ishockey i 2018.

Det skriverosloby.noi en artikkel fredag.

Planene om nye Jordal Amfi i Oslo ble denne uken oversendt Plan- og bygningsetaten. Rivningen av den gamle hallen skal starte på nyåret i 2017, og i september 2018 kan hjemmelaget Vålerenga åpne serien i splitter ny ishall.

– Dette er en gledens dag. Vi har jobbet med det i 20 år, og endelig ser det ut til at vi kan flytte ut av verdens eldste ishockeyarena. I hvert fall var det ingen av de 47 andre lagene som deltok i Champions League, som hadde eldre hall enn oss, sier Jan Tore Kjær i Vålerenga Hockey til osloby.no.

Da Oslos OL-nei ble klart i fjor, lovte politikerne at Idretts-Oslo likevel skulle få en overhaling. Byråd for kultur og næring i Oslo, Hallstein Bjercke, uttaler at dette er et løfte man akter å holde.

– Dette blir et fantastisk anlegg som overtar etter ett som sannsynligvis har satt olympisk rekord i etterbruk. Jordal Amfi ble bygget til OL i 1952, og fikk tak i 1971.

Nye Jordal Amfi får en hall med 5.500 tilskuerplasser, delvis i to plan, og et energiforbruk på én million kilowattimer i året, forutsatt at det blir solceller på taket. Dagens hall brenner av 4,5 millioner kilowattimer årlig.

– Vi skal ikke bruke ny teknologi, men vi har tenkt lurt, fått hjelp og skal utnytte den eksisterende bedre, sier Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg.