Prisvinnerne Ruben Dobler Strand (til høyre) og Nichlas Lyche sammen med Arjen Kraaijeveld, Høgskolelektor i Ingeniørfag ved Høgskolen i Haugesund. Foto: Firesafe

Vant 20.000 kroner for oppgave om brannsikring

Studentene Ruben Dobler Strand og Nichlas Lyche ved Høgskolen i Haugesund vant denne uken 20.000 kroner for sin bacheloroppgave om innovative løsninger innen rømningstid.

Det skriver Firesafe i en pressemelding fredag.

Firesafe deler årlig ut en pris til beste bacheloroppgave innen brann, og i år gikk prisen til de to studentene Ruben Dobler Strand og Nichlas Lyche fra Høgskolen i Haugesund.

– Dette er en oppgave som er veldig relevant i fagmiljøet, og vi tror denne oppgaven vil bli referanselitteratur innen rømningsløsninger i byggverk, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe.

Oppgaven tar, ifølge pressemeldingen, for seg tilgjengelig rømningstid som funksjon av røyklagshøyde. Firesafe skriver i meldingen at funnene kan bidra til å gi et estimat på hva den tilgjengelig rømningstiden i et byggverk, eller deler av et byggverk, kan være.

– Juryen var imponert over nivået, og opplever at oppgaven er meget godt gjennomarbeidet, uttaler Ameln i pressemeldingen.