Atlas Copco har kommet med en ny serie betongmaskiner. Foto: Atlas Copco

Nye betongmaskiner fra Atlas Copco

 Den nye serien, som består av Atlas Copcos modulbjelke SVE/SVG, glattemaskinen BG og strøvognen WTS830, er sikker, enkel og lett.

Modulbjelken SVE/SVG er et lettvektssupplement til Atlas Copcos velkjente tyngre modulbjelke BT90. SVE/SVG klarer de 25 meter brede støpeoppgavene som kreves for eksempelvis tunnel- og veibygging, samt for messehaller. En enkelt operatør kan montere og foreta justering av modulbjelken uten spesialverktøy, skriver Atlas Copco i en pressemelding.

Spesielt for betong

Til forskjell fra BT90 er SVE/SVG spesielt beregnet for betong med middels høye til høye slumpverdier og lavere trekkmotstand. Derfor har Atlas Copco gjort SVE/SVG lettere og mer fleksibel, noe som i sin tur gir en mer effektiv produksjon under de riktige forhold. Modulbjelken kan utstyres med så vel bensinmotor (G) som el-motor (E), og er fullstendig kompatibel med de eldre og fremdeles populære Tremix-modulbjelkene, som over lang tid har vært del av Atlas Copco.

Sikkerhetsoppdateringer for glattemaskiner

Atlas Copco introduserer en helt ny serie glattemaskiner for betong. De nye maskinene er sikrere enn noen gang, og operatørene kan finjustere dem etter sine egne behov. Den nye serien består av BG245 E/G, BG375 G, BG475 G og BG COMBI E, og er bensin- (G) eller el-drevet (E).

Sentrifugalkobling

En nyhet for serien er sentrifugalkoblingen, som er et supplement til den velkjente Quickstop-funksjonen og et populært valg for mange kunder. Atlas Copcos sentrifugalkobling er sannsynligvis markedets sikreste til nå. Den består av en vel utprøvd løsning som utløses dersom operatøren slipper håndtaket, enten ved et uhell eller på grunn av en ulykke, og den stopper garantert glattemaskinen i løpet av 180°-200°, med god margin før håndtaket har beveget seg en hel omdreining. Den oppfyller også uten problem de nye CE2015-standardene.

Sikkerhetsoppdateringer

Alle nye modeller av glattemasksiner har ytterligere sikkerhetsoppdateringer. Dekselet er festet med en sikker teknologi som gjør at operatøren ikke kan komme i kontakt med reima ved et uhell, og bladbeskyttelsesringene er blitt utviklet for å gjøre driften enda sikrere.

Høykapasitetsmaskiner

Glattemaskinene BG375 og BG475 er høykapasitetsmaskiner for krevende industrigulv. De finnes med fellbare håndtak i kort og lang versjon for å passe alle applikasjoner og operatører. Håndtakene er vibrasjonsreduserende, noe som reduserer faren for hånd- og armskader. Glattemaskinen BG245 er beregnet for mindre flater, men har samme sikkerhetsfunksjoner som de større modellene.

Perfekt overflate

WTS830 er en ny, hånddrevet strøvogn på hjul som bidrar til en perfekt overflate og kan gi betongplaten farge. WTS830 er lettere enn sammenlignbare strøvogner og har en gittervals som forankrer påfargingen på platen og gir mindre støvdannelse under drift. Strøvognen er lett å skyve, og fordi den ikke gir noen avgasser er den også sikker for innendørs bruk.