2,3 milliarders veikontrakt til Veidekke

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag av Statens vegvesen å bygge den nye E39-forbindelsen mellom Svegatjørn i Os kommune og Fanavegen i Bergen kommune.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

Kontraktssummen er på nær 2,3 milliarder kroner før moms, hvilket gjør kontrakten til en av de absolutt største veikontraktene i Norges-historien.

Parsellen Veidekke skal bygge, er omtrent 12,7 kilometer lang. Oppdraget innebærer bygging av to to-løpstunneler (Skogafjellstunnelen på 1,5 kilometer og Lyshorntunnelen på 9,2 kilometer) og to kilometer firefelts hovedvei i dagen. Oppdraget omfatter også bygging av to planfrie kryss, en vanntunnel på 1,7 kilometer, bruer, portaler og støttemurer og et omfattende VA-anlegg, heter det i pressemeldingen.

– Vi er svært godt fornøyde med tilliten Statens vegvesen har vist oss, og at det var vi som vant konkurransen om dette oppdraget. Sammen skal vi gjennomføre prosjektet på best mulig måte, med et sterkt fokus på HMS, ytre miljø og kvalitet, sier prosjektleder Trygve Slåke i Veidekke.

Veidekke fikk den 19. juni tildelingsbrevet fra Statens vegvesen for kontrakten. Klagefristen for tildeling av oppdraget har nå gått ut uten at det er kommet inn klager.

Kontakten skrives under i uke 34, byggearbeidene starter opp i oktober 2015, og skal være avsluttet i august 2020.