Om kort tid starter byggingen av Torgbygget, etablering av aktivitetstorg, samt totalrenovering av Ulvenveien 88 og 90B, sier daglig leder i Ulven AS, Erik Stensli (fra venstre). Her er han sammen med prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i NorgesGruppen, som skal etablere en Kiwi-forretning på Ulven, og daglig leder Jan Vada og prosjektleder Morten Raugstad i A Bygg, som skal stå for byggearbeidene. Foto: UlvenSlik kan Ulven Torg og den nye seks etasjes torgbygningen i Ulvenveien 90 bli. Byggingen starter allerede til høsten. Illustrasjon: Oxyvision

Starter bygging av ny Oslo-bydel

Til høsten starter byggingen av et nytt seksetasjes kontor- og forretningsbygg, oppgradering av eksisterende bygninger og etableringen av helt nytt torg på Ulven i Oslo.

Det skriver eiendomsselskapet Ulven i en pressemelding onsdag.

Om få år vil boliger, kontorer, kafeer, butikker, parker og grønne lunger prege bydel Ulven, heter det i meldingen.

Slik kan Ulven Torg og den nye seks etasjes torgbygningen i Ulvenveien 90 bli. Byggingen starter allerede til høsten. Illustrasjon: Oxyvision

Utbyggings- og eiendomsselskapet Ulven har inngått entreprisekontrakt på totalt 25.000 kvadratmeter rehabilitering og nybygg. Kontrakten har en totalverdi på 226 millioner kroner, skriver selskapet i pressemeldingen.

Kontrakten betyr oppføring av ny kontorbygning på 8.000 kvadratmeter, rehabilitering av to eksisterende bygninger og utvikling av det nye torget på Ulven, et aktivitetstorg på rundt 1.000 kvadratmeter.

A Bygg skal utføre byggearbeidene, og blir også selv en av leietakerne i kontorarealene, skriver Ulven.

Ulven AS eies av Storebrand og Fabritius, og skal, ifølge pressemeldingen, utvikle mer enn 300.000 kvadratmeter til boliger, kontorer, barnehager og nærservice.

Det første som skal skje i utviklingen, er bygging av Torgbygget i Ulvenveien 90. Her skal det, ifølge pressemeldingen, bygges kontorer, butikk og kafé. Rehabiliteringsarbeidet på to nabobygninger starter parallelt med nybygget. Her skal bydelsadministrasjonen for bydel Bjerke inn, samt NorgesGruppen, som skal etablere en Kiwi-forretning.

På sikt kan Ulven bydel få rundt 3.000 innbyggere og rundt 10.000 arbeidsplasser, skriver Ulven i pressemeldingen.