Alexandra Bech Gjørv er valgt inn som ny konsernsjef i SINTEF.

Alexandra Bech Gjørv ny konsernsjef i SINTEF

Alexandra Bech Gjørv er valgt inn som ny konsernsjef i SINTEF.

Det skriver forskningsinstituttet i enpressemeldingonsdag.

– Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede SINTEF inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til SINTEF, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte SINTEF videre. Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke for SINTEF, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen, sier styreleder R. Rasmus Sunde. Han opplyser at det var flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen.

Alexandra Bech Gjørv etterfølger Unni Steinsmo, som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter 11 år som konsernsjef.

Alexandra Bech Gjørv blir ansatt i SINTEF fra 15. september 2015, og går inn i stillingen som konsernsjef 2. januar 2016, heter det i pressemeldingen.

Alexandra Bech Gjørv har 17 års arbeidserfaring i Hydro og Statoil, blant annet som direktør for ny energi med ansvar for satsinger innen vind-, sol- og bioenergi, samt hydrogen, karbonfangst og venturevirksomhet.

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, Oxford University i Storbritannia og Suffolk University i Boston, USA.

Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA, og fra 2011 til 2012 ledet hun den regjeringsoppnevnte 22. juli-kommisjonen. De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi.

– SINTEFs kunnskaper og innovasjonsevne er av stor betydning for en god utvikling av norsk næringsliv og offentlig sektor i en krevende tid. Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra. For å lykkes med dette må vi fortsette å markere SINTEF sterkt på en internasjonal arena, uttaler Alexandra Bech Gjørv.