Markadumpa barnehage på Brandbu i Gran kommune er tegnet av SG arkitektur og prosjektet skal utføres av Miljøbygg. Illustrasjon: SG arkitektur.

Miljøbygg bygger omsorgsboliger for Gran kommune

AS Miljøbygg er innstilt som entreprenør til å bygge Markadompa omsorgsboliger på Brandbu i Oppland.

Omsorgsboligene er tegnet av SG arkitektur og er på drøye 1300 kvadratmeter fordelt på to bygg i to plan. Kontrakten har en verdi på cirka 41.2 millioner kroner, melder Miljøbygg.

I juni uttalte administrerende direktør Helge J. Nakken i Miljøbygg at entreprenørselskapet droppet å regne på utbyggingen av Fagerlund barnehage i Gran kommune fordi de mente den økonomiske rammen for prosjektet var urealistisk. Ved Markadompa omsorgsboliger har Gran kommune truffet bedre med prosjektrammen, ifølge Nakken.

– Det er veldig hyggelig å vinne en anbudskonkurranse på Gran igjen. Rammen i dette prosjektet er satt på et realistisk nivå, og finansieringen er slik sett på plass. Prosjekteringsarbeidet starter opp rett over ferien, og arbeidene i grunnen forventes å starte allerede i september – forutsatt at nødvendige offentlige tillatelser foreligger, sier Nakken i en pressemelding.

– Vi har store forventninger til et godt samarbeid med Gran kommune. Det utarbeidede grunnlaget er av god kvalitet, og vi er også godt fornøyd med prosessen frem mot kontrakt. Vi er særlig godt fornøyde med at konkurransegrunnlaget i så stor grad har basert seg på forutsetningene i Norsk Standard for denne typen kontrakter.Her har vi opplevd det litt annerledes tidligere, så her har man lyttet til innspill og det er flott, fortsetter Nakken.

Byggingen av Markadompa omsorgsboliger omfatter mye tradisjonelt betong- og tømmerarbeid som vil gi rundt 10.000 timeverk for Gjøvik-entreprenøren.

– Vi utfører arbeidene med egne ansatte. Vi har mange som bor i fin reiseavstand, så dette er i høyeste grad et lokalt oppdrag for oss. Slik sett et godt prosjekt på alle måter, sier Nakken i pressemeldingen.