<p>Snorre Hallem utenfor den nye svømmehallen som firmaet bygger på Hundvåg i Stavanger.</p>Tømrerne Marcin Gras og Wislaw Gras med en Steni fasadeplate til veggen på svømmehallen

Lykkes i hard konkurranse

Byggmester Sagen i Stavanger er et firma som går godt, selv om konkurransen er blitt mye hardere etter nedturen i oljebransjen.

– I fjor omsatte vi for 320 millioner kroner, og fikk rundt 10 millioner kroner i overskudd. Et stort overskudd, fastslår daglig leder Snorre Hallem i Byggmester Sagen.

Firmaet har 110 ansatte. Alle fikk bonus.

– Det er de ansatte som gjør jobben, det er der pengene kommer fra. Går det godt med firmaet, skal de ansatte få sin påskjønnelse, ingen tvil om at de fortjener det, sier han.

Hallem er svært opptatt av en ledelsesfilosofi der alle i firmaet er like mye verd. Han snakker om lagspill i firmaet Sagen, i prinsippet på samme måte som han selv opplevde på ishockeybanen år etter år. Han har spilt for Stavanger Oilers og på landslaget, og vunnet kongepokalen en lang rekke ganger, før han la skøytene på hylla for noen måneder siden.

– Vi kan ha flinke folk på kontoret, men det hjelper ikke om vi ikke har flinke folk ute på anleggsområdene våre. At hver enkelt har like stor verdi i vårt firma, har vært en svært viktig ledelsesfilosofi i Byggmester Sagen siden starten i 1991, sier Snorre Hallem.

Svømmehall
Vi møter Snorre Hallem på Hundvåg i Stavanger, hvor de er i ferd med å gjøre ferdig en ny og fin svømmehall, med et 25 meters basseng.

– Et bygg, nærmest etter passivhus-standard og strenge krav for å unngå fukt. Et interessant prosjekt, der vi er generalentreprenør, sier Hallem. Firmaet hans har alle byggfagene. Og det er selvsagt mye nytt å sette seg inn i, når det er mange år siden det ble bygd svømmehall i Stavanger forrige gang.

Svømmehallen har bærekonstruksjon i betong og stål i takkonstruksjonen. På utsiden er den tilleggisolert, lektet med tre og kledd med Steni fasadeplater i forskjellige fargenyanser. Et flott bygg for Stavanger kommune og en svømmehall som blir lagt merke til i nærmiljøet. Den åpner for publikum etter sommerferien i år.

Sagen bygger også svømmehall i Kvernevik i Stavanger for tiden.

Høye ambisjoner
Byggmester Sagen holder til på Hillevåg i Stavanger, og de gjør jobber i Stavanger og på hele Nord-Jæren.

– Byggmester Sagen AS skal være den beste entreprenøren i regionen – med mennesket i fokus. Det handler alltid om mennesker, både de vi jobber for og de vi jobber med. Sammen skal vi nå felles mål, skriver de på sine nettsider.

Firmaet har varierte oppdrag, alt fra å skifte vinduer til store utbyggingsprosjekter. Nå setter de opp to eneboliger på Randaberg og rekkehus på Sandnes. De har totalrenovering av Sandnes videregående skole, de bygger om helikopterhangaren på Sola flyplass, setter opp nytt klubbhus til Stavanger golf­klubb og mye annet.

Markedet
– Totalt sett skjer det mye i Stavanger. Det er mange jobber, men konkurransen er tøffere, og marginene går ned. Men det er fortsatt mulig å tjene godt, sier Snorre Hallem.

Byggmester Sagen merker at det investeres mindre. Spesielt merkbart er nedgangen i boligbyggingen i Stavanger for tiden. Men firmaet har mange bein å stå på innen både det private markedet, innen næringsbygg og innen det offentlige. De har bygd opp et godt fundament over mange år, slik at de er rustet til tøffere tider.

– Hvordan ser fremtiden ut?

– Vi har mange spennende prosjekter å regne på for tiden. Ordrereserven er god. Fremtiden ser lys ut, sier daglig leder Snorre Hallem hos Byggmester Sagen i Stavanger.