Akkreditert sertifisering som Risk Manager

StedKolbotn, Norge
ArrangørTekniske Foreningers Servicekontor
Fra05.10.2015
Til09.10.2015
TidspunktMandag kl 8.30 - fredag kl 16.00

Målgruppe:
Målet er at kandidaten skal ha oversikt over risikobildet virksomheten står overfor, og kjenne metoder for å estimere størrelsen på de enkelte risikoer. Kurset gir breddeoversikt over metoder, standarder, og verktøy som kan benyttes. Det tas ikke sikte på å gi kandidaten spisskompetanse innen noen metode. Slik kunnskap vil være bransjeavhengig og kan opparbeides av den enkelte i egen jobb. Kurset dekker derimot generelle metoder for risikoidentifikasjon, risikoanalyse og estimering av risiko størrelse og reduksjon av uønsket risiko.

Strukturen i kurset er basert på NS-ISO 31000 «Risikostyring – prinsipper og retningslinjer». Standarden kan skaffes på Standard Online og er tillatt å benyttes under eksamen.

Kurset varer i 5 dager og avsluttes med en 2,5 timers skriftlig eksamen. Denne dekker kravene i det normative dokumentet for akkreditert sertifisering som Risk Manager

Kursomtale:

Kurset dekker alle typer av risiko i organisasjoner. Det er ingen bransjetilhørighet i kurset, men det gir en grunnleggende forståelse av risiko og er en basis for videre arbeide i aktuelle bransjer.
Målet er at kandidaten skal ha oversikt over risikobildet virksomheten står overfor, og kjenne metoder for å estimere størrelsen på de enkelte risikoer. Kurset gir breddeoversikt over metoder, standarder, og verktøy
som kan benyttes. Det tas ikke sikte på å gi kandidaten spisskompetanse innen noen metode. Slik kunnskap vil være bransjeavhengig og kan opparbeides av den enkelte i egen jobb. Kurset dekker derimot generelle metoder for risikoidentifikasjon, risikoanalyse og estimering av risiko størrelse og reduksjon av uønsket risiko.

Strukturen i kurset er basert på NS-ISO 31000 Risikostyring – prinsipper og retningslinjer». Standarden kan skaffes på Standard Online og er tillatt å benyttes under eksamen.
Kurset varer i 5 dager og avsluttes med en 2,5 timers skriftlig eksamen. Denne dekker kravene i det normative dokumentet for akkreditert sertifisering som Risk Manager.
Sertifiseringen utføres av Quality Management Certification, www.qmce.no. Kandidater som innfrir kravene, kan også få utstedt Risk Managere sertifikat fra European Organization for Quality, EOQ.

Foredragsholder:
Olav Finsnes er skipsingeniør og siviløkonom og er grunnlegger for Quality Management Scandinavia AS. Han var ansatt i DNV i en årrekke, var kvalitetssjef i Aker Engineering og siden kvalitetssjef i en rekke olje/gass-prosjekter i Nordsjøen. I en lengre periode arbeidet han også som revisjonsleder ved sertifisering av kvalitetssystem i organisasjoner. I de senere år har Olav fokusert på opplæring innen risikostyring, kvalitetssystemer, revisjon av ledelsessystemer og sikkerhetsstyring i rederier og skip.

Påmeldingsfrist: 7. september

Program og påmelding