NS 8407 – Nye kontraktsbestemmelser for Totalentreprise

StedOslo, Norge
ArrangørTekniske Foreningers Servicekontor
Fra20.10.2015
Til21.10.2015
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 16.00

Høsten 2008 ble det nedsatt en komité for revisjon av NS 3431 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentreprise. Forslag til ny standard ble sendt ut på høring våren 2011. Standard Norge har nå vedtatt den nye standarden, som får betegnelsen NS 8407. Standarden trådt i kraft den 1. juli 2011. 


Den nye kontraktsstandarden NS8407 representerer en fullstendig revisjon og oppdatering av NS 3431, og det er foretatt til dels betydelige endringer. Blant annet skal nevnes revisjon av reglene om formkrav og frister, helt nye regler om tiltransport, detaljert regulering av risikoplasseringen ved vanskelige grunnforhold og byggherrens valg av løsninger, revisjon av reglene om fakturaplan og innføring av en ny tvisteløsningsmodell (prosjektintegrert megling). I tillegg har standarden fått en ny – og meget oversiktlig – redigering.
På kurset vil alle de sentrale elementene i den nye standarden bli gjennomgått. På vanlig måte vil stoffet bli søkt formidlet på en enkel og oversiktlig måte, med omfattende bruk av powerpoint (først og fremst bilder), og eksempler fra det praktiske liv. Det vil under hele kurset bli rikelig anledning for kursdeltakerne til å stille spørsmål og diskutere rettslige problemstillinger ut fra egne erfaringsgrunnlag. Begge foredragsholderne vil delta aktivt under samtlige foredrag, en undervisningsform vi har fått meget gode tilbakemeldinger på. 


Målgruppe
Kurset er utformet med tanke på alle som i sitt daglige virke har befatning med entreprisekontrakter, enten det dreier seg om ingeniører, økonomer, jurister, eller andre. Vinklingen av temaene er gjort slik at de skal passe både for de innen offentlig sektor og de innenfor privat sektor, og enten man befinner seg på byggherre eller entreprenørsiden.

Forelesere:
Professor dr juris Lasse Simonsen
Advokat Arne Scott, Pacta Advokatfirma AS

Kurset tar utgangspunkt i NS 8407 Totalentreprise:

– NS 8417 – nye regler om totalunderentreprise

– Helt nye regler om tiltransport

– Fordeling av risiko for vanskelige grunnforhold

– Byggherrens risiko for valg av løsninger

– Avtale om risikooverføring til totalentreprenøren

– Tilpasninger til den nye plan- og bygningsloven

– Avtalt prøveperiode

– Revisjon av reglene om faktureringsplan

– Nye tvisteløsningsmodeller

Ytterligere informasjon og påmelding