<p>Jonas Rønning og Haakon Tronrud ser begge frem til at ny E16 og Ringeriksbanen skal komme til Hønefoss.<br></p>

Bruker humor til å bygge vei- og baneforventninger i Hønefoss

Hønefossrevyen har bygget seg opp til å bli en institusjon i Ringerike og store deler av nærområdet. I år er forventninger til en vei- og baneutbygging til Hønefoss viet mye plass i revyoppsetningen. - Et strålende initiativ, sier Hønefoss-entreprenør og lokalpatriot Haakon Tronrud.

Hønefossrevyen har holdt det gående siden 2000, og har hele veien opplevd en stigende oppslutning, og skal nå være landets største sommerrevy.

Gjennomført solid kvalitet i hele produksjonen gjør at de gjennom sommerens mange forestillinger vil ta imot rundt 17.000 gjester. Dette er et imponerende tall, og viser at de treffer langt utenfor nærområdet.

De har hvert år et hovedtema rundt forestillingen, og den stadig mer aktuelle vei- og baneutbyggingen til Hønefoss ble i år det som fronter revyen.

- Dette er et tema som helt klart opptar folk i Hønefoss, og det ble derfor naturlig at dette ble et viktig innslag i årets revy, sier skuespiller Jonas Rønning til Byggeindustrien. Han har vært sterkt delaktig i revyen gjennom alle år.

Innslagene rundt en vei- og baneutbyggingen til Ringerike er selvsagt innpakket i velspillende humoristiske innslag i revyen, men har også en viktig undertone; dette er en utbygging Hønefoss virkelig ønsker og trenger – og ikke minst noe man har ventet på i mange tiår.

Haakon Tronrud er blant de aller fremste i kampen om å få realisert utbyggingsplanene.

- Denne utbyggingen kommer nå stadig nærmere, og vil bli ekstremt viktig for utviklingen av Hønefoss og de omkringliggende områdene. Hovedstadsområdet kommer da mye nærmere, og vil kunne føre til en kraftig utvikling av Ringerike, sier Tronrud.

Han er strålende fornøyd med at også Hønefossrevyen setter denne utbyggingen på kartet.

- Hønefossrevyen har hatt en eventyrlig utvikling, og et blitt et meget viktig samlingspunkt for byen og nærområdene. Skuespillerne og hele arrangement holder en meget høy kvalitet, og tilbyr hvert eneste år topp underholdning. Det viser også de gode besøkstallene. Det at de kan løfte frem viktige samfunnsdebatter er selvsagt også positivt, mener Tronrud.

Tronrud har vært en økonomisk bidragsyter til Hønefossrevyen helt siden oppstarten, og mener den har vært viktig for å bygge opp om identiteten til byen.

- Ikke minst har den også bidratt sterkt til å skape aktivitet gjennom ukene de spiller. Med 17.000 besøkende bidrar den også selvsagt til økt omsetning for virksomhetene i byen, legger han til.

Tronrud ser nå frem til den videre behandlingen av planleggingen av E16 og Ringeriksbanen.

- Alle rapporterer taler nå for at dette er en utbygging som vil lønne seg – og utbyggingen vil komme, slår han fast.

I et av innslagene under revyen ble det påpekt at man har snakket om ny vei og bane til Ringerike siden Vikingtiden.