Åge Haverstad AS er fortsatt i konflikt med Statens vegvesen ved fv. 33 prosjektet i Totenvika, men hovedentreprenøren har blitt enige med byggherre om at det skal utføres arbeid slik at vannforsyningen i området sikres.

Fortsatt ingen løsning ved fv. 33

Åge Haverstad AS har fått utsatt fristen med å komme opp med en plan for sikker gjennomføring av fv. 33 prosjektet ved Totenvika i Oppland.

Hovedentreprenøren, som har stoppet arbeidet ved fv. 33 i Totenvika på grunn av en konflikt med Statens vegvesen, skulle i utgangspunktet presentert en plan for Statens vegvesen mandag, men etter mange timers møtevirksomhet med byggherre kom meldingen om at fristen er utsatt til torsdag 2. juli.

Lite fornøyd byggherre

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at utbyggingen av fv.33 Langsletta – Totenvika ikke har hatt en tilfredsstillende fremdrift eller utførelse. Statens vegvesen har derfor gitt entreprenøren varsel om heving av kontrakten. For at prosjektet ikke skal bli mer forsinket enn nødvendig og at fremdriften til nå har vært så laber, kan det, ifølge vegvesenet, være en fordel for fremdrift og kvalitet og heve kontrakten og lyse ut konkurransen på ny. Framtiden for resten av prosjektet er avhengig av hvilken plan Åge Haverstad AS legger fram for Statens vegvesen innen torsdag morgen, skriver Statens vegvesen i meldingen.

- Vi forventer avklaring i løpet av uka og først da kan vi si mer om hva som kan forventes framover. Vi må bare beklage overfor de berørte langs traseen, men vi forsikrer om at vi gjør det vi kan for å opprettholde framdrift på utbyggingen, sier prosjektleder i Statens vegvesen Anne Brit Moen.

Sikrer vannforsyningen

Statens vegvesen og Åge Haverstad har imidlertid blitt enige om å sikre at vannforsyningen i Totenvika skal bli tilnærmet normal i løpet av noen uker. I løpet av helga har partene, på tross av den pågående konflikten, blitt enige om hvordan vannforsyningen på et kritisk parti skal sikres.

-Vi har hatt en dialog med entreprenør Åge Haverstad AS gående i helgen. For oss i Statens vegvesen er førsteprioritet å sikre vannforsyning i Totenvika, og vi har lovet at vi skal gjøre det vi kan for at dette kommer på plass så fort som mulig. Nå har dette arbeidet startet og det er vi fornøyd med, sier prosjektleder Anne Brit Moen.

-Det er positivt at noe av arbeidene er i gang igjen på prosjektet, og vi håper på en god løsning for alle parter slik at vegen blir ferdig til fastsatt tid, sier leder strategisk samferdsel i Oppland fylkeskommune, Anita Bren i pressemeldingen.