Øystein Mejlænder-Larsen i Multiconsult. Foto: Multiconsult

Olje- og gasserfaring kan effektivisere byggebransjen

Øystein Mejlænder-Larsen i Multiconsult skisserer i en artikkel hvordan konsepter for prosjektgjennomføring i olje- og gassbransjen kan brukes innen bygg og anlegg.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding på sine nettsider mandag.

har nylig publisert en artikkel om hvordan konsepter relatert til prosjektgjennomføring innen Øystein Mejlænder-Larsen er ansatt i Konsernoppdrag i Multiconsult, og jobber med en nærings-PhD med tittelen «Effektivisering av byggeprosessen med bruk av BIM, basert på erfaringer fra olje- og gassnæringen».

I en artikkel i forbindelse med doktorgradsavhandlingen ser Mejlænder-Larsen på mulighetene for å generalisere funn knyttet til prosjektgjennomføring innen olje og gass.

– Dette er spesielt relatert til bruk av gjennomføringsmodeller og et 3D-designmiljø, bedre kjent som BIM. Det er interessant å se hvordan disse kan overføres fra olje- og gassbransjen til byggebransjen, sier Mejlænder-Larsen.
Mejlænder-Larsens nærings-PhD er tilknyttet NTNU (Institutt for byggekunst, prosjektering og forvaltning) og forskningsprosjektet Sam-BIM (Samhandling i byggeprosessen med BIM som katalysator), heter det i pressemeldingen.

Artikkelen, som er publisert i Elsevier Procedia Economics and Finance, samt presentert på 8th Nordic Conference on Construction Economics and Organization i Finland, har navnet «Generalising via the Case Studies and Adapting the Oil and Gas Industry's Project Execution Concepts to the Construction Industry».