Skanska Sverige og Volvo CE har innledet et samarbeid om eldrevne maskiner.

Skanska og Volvo CE i el-samarbeid

Skanska Sverige og Volvo Construction Equipment har inngått et samarbeid med Energimyndighetene, Lindköpings universitet og Mälardalens högskola om eldrevne gule maskiner.

Målet med samarbeidet er å utvikle ulike løsninger som kommer både kundene og miljøet til gode, ifølge en pressemelding fra Skanska i Sverige.

– Langsiktige løsninger

– Dette prosjektet innebærer at vi er delaktig i å utvikle langsiktige, holdbare løsninger for bransjen vår. I løpet av de nærmeste årene ser vi frem i mot et samarbeid med Volvo for å finne de beste løsningene for fremtiden, sier Gustaf Werner, regionsjef for Skanskas bergmaterialvirksomhet i Sverige.

203 millioner kroner

Samarbeidsprosjektet omfatter totalt 203 millioner svenske kroner, og finansieres av de to partene. Volvo CE bidrar med 129 millioner, mens Energimyndighetene bidrar med 65 millioner kroner, hvorav 59 millioner til Volvo CE, fem millioner til Lindköpings universitet og en million kroner til Mälardalens högskola.

Til 2018

Skanska Sverige bidrar med ni millioner kroner. Prosjektet, som skal vare ferdig i løpet av 2018, skal lede til store forbedringer på arbeidsplassene i fremtiden, ifølge Werner.