Bravida ønsker 150 nye lærlinger velkommen

- Jeg vil ønske alle våre 150 nye lærlinger velkommen til Bravida. Vi er glade for at dere valgte å begynne hos oss og vi skal sikre dere god fagopplæring, sier administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge AS.

- Satsingen på lærlinger er ikke en engangsforeteelse. Bravidas nye Forretningsplan for 2015 – 2017 signaliserer kraftig vekst og oppbemanning. Det er snakk om rundt 300 nyansettelser per år, derav 150 nye lærlinger, heter det i en melding fra selskapet.

Statssekretær Birgitte Jordahl i Kunnskapsdepartementet roser Bravida for lærlingeinitiativet.

- Hvert eneste år er det om lag 8 000 ungdommer som ikke får læreplass. For å gi enda flere ungdommer en sjanse til å ta et fag- eller svennebrev er vi avhengig av at flere gjør som Bravida og satser på lærlinger. Regjeringen bidrar ved blant annet å øke lærlingtilskuddet og kreve at bedrifter som får store oppdrag for det offentlige skal ha lærlinger, sier Jordahl.

- Utplasseringen hos Bravida ble bedre enn jeg hadde tenkt. Jeg hadde ikke forventet at alle arbeidet så tett sammen, var kamerater og kom godt overens. Nå gleder jeg meg til å ta fatt som elektrolærling, uttaler Mats Bøe Urdahl (17) fra Lier.

- Grunnen til at jeg satser på elektrikeryrket er at jeg vil ha en jobb som er viktig og også betyr noe for andre. Alle trenger jo strøm i huset, understreker Kristian Nervik Rødby (18) fra Svelvik.

Sammen med åtte andre begynner Mats og Kristian i lære hos Bravida Asker og Bærum elektro i august.