Ministerbesøk til Kruse Smith-prosjekt

Helse, miljø –og sikkerhet var hovedtema da arbeids –og sosialminister Robert Eriksson besøkte det store Odderøya-prosjektet til Kruse Smith i Kristiansand fredag 26. juni.

Under en enkel brakkelunsj på prosjektet fikk Eriksson presentert flere sentrale problemstillinger for bransjen knyttet til sikkerhet.

HMS – leder i konsernet Hilde Waage, som også er leder av HMS utvalget i EBA, utfordret Eriksson på at bransjen ønsker tilgang til å kontrollere ID-kort i sanntid.

– På den måten kan vi både forbedre vår egen kontrollvirksomhet, samtidig som vi avlaster kontrollmyndighetene, sa Waage. Eriksson repliserte at dette er noe departementet ville intensivere sitt fokus på.

Arbeids- og sosialministeren fikk også skryt for regjeringens oppmyking av arbeidsmiljøloven.
- På dette prosjektet har vi nylig innført en mer fleksibel turnusordning tilpasset dette prosjektets kommersielle og praktiske rammer. Den ville ikke vært mulig uten endringen i lovverket som trådde i kraft 1.juli, påpekte regiondirektør for Kruse Smith, Jon Syrtveit

Kristiansand kommunes nye renseanlegg ligger på Odderøya, som er det gamle militære området sentralt plassert i forlengelsen av Kristiansand sentrum. Prosjektet omfatter utsprenging av 90.000 kubikkmeter betong og 80.000 timeverk med betongarbeid.

Prosjektleder for Kruse Smith, Sverre Hille tok Robert Eriksson og hans følge med seg på en visning i det nylig utsprengte fjellhallene. Ministeren fikk med dette innsyn i konkrete problemstillinger knyttet til HMS dette prosjektet, blant annet med hensyn til persontrafikk og maskiner i samme tunell, logistikk og mange timeverk som skal produseres over kort tid.