Avdelingsdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen (til høyre), vinket fornøyd til de første bilistene som igjen kunne bruke Skjerggestadbruas nordgående løp. Med på åpningen hadde hun prosjekteringsleder for Skjeggestadbrua, Bodil Odberg.

Skjeggestadbruas nordgående felt åpnet

Klokken 10 fredag ble E18-trafikken satt på det nordgående løpet til Skjeggestadbrua i begge retninger.

Etter at den sørgående delen av Skjeggestadbrua kollapset i februar i år, har E18-trafikken blitt dirigert til omkjøringsveier i begge retninger. Avdelingsdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen, vegavdelingen i Vestfold, er glad for at den ene brua nå er åpen for trafikk.

– Veldig fornøyd

Skjeggestadbruas sørgående løp kollapset i februar. Statens vegvesen forventer ferdigstillelse av brua med åpning for trafikk neste sommer.

– Jeg er veldig fornøyd med at prosjektet er fullført, og at vi klarte å åpne nordgående løp for trafikk i begge retninger, sa Foss til Byggeindustrien rett før de første bilistene fikk kjøre over brua retning sør. En stund etterpå åpnet også brua for trafikk i det nordgående kjørefeltet.

– Ingen alvorlige ulykker

– Aller mest glad er jeg for at vi har unngått alvorlige ulykker på omkjøringsveiene etter at det sørgående løpet av brua knakk sammen i vinter. Og jeg er glad for at trafikken nå er tilbake på denne delen av E18, smilte Foss.

Skanska-jobb

Skanska har hatt hovedentreprisen for utbedringsarbeidet på og under den nordgående brua.

– De har også stabilisert grunnen og fundamentene i brua. Dessuten har de rehabilitert selve brukonstruksjonen. Mesta har sluttført asfalteringsarbeidet, i tillegg til at selskapet har stått for oppmerking, skilting og selve trafikkomleggingen, sa Foss.

Venter kø

Selv om E-18-trafikken nå er tilbake på Skjeggestadbrua, venter Statens vegvesen kødannelser fredag ettermiddag.

– Spesielt på vei sørover vil det nok bli en flaskehals i trafikken, både i dag og neste fredag når fellesferien starter. Men i hverdagen kommer det til å bli en vesentlig lettelse i trafikkbildet. Samlet sett forventer jeg mindre køer på E18 over brua, enn det som har vært tilfelle på omkjøringsveiene, sa Foss til Byggeindustrien.