Ny armeringsstol fra Oldroyd

Oldroyd har utviklet en ny type armeringsstol for montering direkte på tunnnelmembran.

Den nye armeringsstolen fra Oldroyd har fått navnet RoadRunner.

– Frem til nå har man limt armeringsstoler til membranene. Det er en tidkrevende, kostbar, og i mange tilfeller usikker løsning. Oldroyd har patentsøkt og designbeskyttet den nye armeringsstolen som også blir produsert på Oldroyds fabrikk utenfor Kragerø, sier salgs- og markedssjef hos Oldroyd Raymond Molund i en melding fra selskapet.

Oldroyd RoadRunner festes til membranen med varmluft på kort tid.

– Det gir et bra feste og tåler en trekkraft større enn 1000 kN før den slipper taket fra membranen, skriver de.

Oldroyd RoadRunner har flere egenskaper, som at armeringsnettet klipses direkte til armeringsstolen uten bruk av annet innfestingsmateriale.

– Membranen holder derfor den riktige avstanden til armeringen gjennom hele tunnelprofilen. I tillegg er den utstyrt med spion slik at kontinuerlig tykkelseskontroll av sprøytebetong skal være enkelt både under påsprøyting av betong, men også i ettertid, heter det i meldingen.

– Tidligere har det vært slik at man ofte har hatt en spion og en armeringsstol. Vi er veldig stolte av å samle dette sammen i en svært trygg og effektiv monteringsprosess som ikke krever annet enn varmluft for montering, sier Molund.

RoadRunner-systemet er testet på et fullskalaprosjekt med gode resultater. Oldroyd hevder at det er store besparelser i både innkjøp og monteringstid.