- Med timeregistrering slipper vi å gå gjennom 70 ark med ansattes timer før lønnskjøring, sier Sondre Næss Eidsaune i Tecmo. Foto: Tecmo

Tar et tak for digitalisering

Flere oppgaver som i dag løses på papir på enkelte byggeplasser, kan gjøres enklere og bedre digitalt, ifølge systeminnreder Tecmo.

– Vi bruker timeregistrering, prosjektstyring, skjemamoduler med sjekklister og regnskapsprogram i det daglige arbeidet. Dette bidrar kort fortalt til bedre oversikt. Vi kan resultatavlese fremdrift på daglig basis, vi effektiviserer bedriften og forenkler lønnskjøring, uttaler Sondre Næss Eidsaune, daglig leder i Tecmo.

Tecmo er et Trondheim-basert selskap som har spesialisert seg på systeminnredninger. Himling- og lettveggmontøren opplever, ifølge en pressemelding, at digital prosjektstyring gir god oversikt over oppstart, fremdrift og sluttdato.

– Med timeregistrering på mobil overføres ansvaret over til de ansatte. Alle ansatte tok dette med en gang, alle har smarttelefon, så de var glade for denne overgangen, forteller Eidsaune.

– Hammeren, sagen og drillen er nok fortsatt viktigst på byggeplassen. Men jeg tror elektroniske hjelpemidler som timeregistrering og prosjektstyring etter hvert har blitt en mer og mer naturlig del av arbeidshverdagen, supplerer Marius Waldum i applikasjonsutvikleren 24onoff.