Salgssjef Johnny Løvli i Ford Nyttekjøretøy i Ford Motor Norge forteller om spennende teknologinyheter på nyttekjøretøyene fra Ford.

Mye teknologinytt fra Ford

Fords nyttekjøretøy blir spekket av ny teknologi, akkurat som i personbilene.

– Nyttekjøretøyene våre får alt mulig sikkerhetsutstyr og utstyr som øker komforten i bilene, akkurat som i personbilene til Ford, sier salgssjef Johnny Løvli i Ford Nyttekjøretøy i Ford Motor Norge til Byggeindustrien.

Aktiv City Stopp

Som et eksempel nevner han Aktiv City Stopp, et system som varsler sjåføren om å bremse dersom hindringer kommer i veien.

–Dersom sjåføren ikke bremser etter varslingen, vil bilen bremse av seg selv. Forutsetningen er at hastigheten ikke er høyere enn 50 km/t. Systemet kommer fortløpende på alle nyttekjøretøymodellene i løpet av høsten, sier Løvli.

Blindsoneinformasjon

En annen teknologinyhet i segmentet er blindsoneinformasjonssystem i sidespeilene. Fords nyttekjøretøy vil dessuten få automatisk tenning av fjernlys, samt trafikkskiltgjenkjenning.

– En viktig sikkerhetsdetalj er for øvrig et system som overvåker oppmerksomheten til sjåføren. Dersom bilen beveger seg ut i motgående kjørefelt eller ut av veien, vil det sjåføren varsles både med lys, lyd og vibrasjoner i rattet. De store varebilmodellene fra Ford, Transit og Custom, vil dessuten bli utstyrt med vindstabilisator som hjelper sjåføren å holde bilen stabil på veien i sterk vind, sier Løvli.

Ny Ranger

En ny Ford Ranger kommer til forhandlerne før jul. Det åpnes for bestilling av den nye modellen i september.

– Ford Galaxy skal fra oktober også leveres som varebil. Dette blir en helt ny modell fra bunnen av, og etter ønske leveres bilen både med automat og firehjulstrekk. Mest sannsynlig blir denne bilen levert med en dieselmotor i kombinasjon med automat og 4x4 på det norske markedet. I september lanseres også den nye Ford S-Max som personbil, og nå i juli skal vi vurdere om denne også skal leveres som varebil. Samtlige motorer i de nye modellene vil fra høsten av ha vesentlig mindre utslipp enn tidligere modeller, sier Løvli.

Nyttekjøretøyene fra Ford vil heretter leveres med større navigasjonsskjermer (6 tommer) for de som ønsker navigasjon som ekstrautstyr.