Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

BA-bedriftene fortsatt på stigende kurs - Her er de 100 største

Omsetningen til de 100 største BA-bedriftene økte med 7 prosent fra 2013 til 2014, til 146 mrd. kr. Målt i kroner var omsetningsøkningen 9,35 mrd. Resultatet før skatt krøp opp til 4,4 prosent av omsetningen. Dette er det beste resultatet siden 2008.

Målt i kroner var samlet resultat før skatt for de bedriftene som har oppgitt resultatet (95 bedrifter) på 1,5 mrd. av en omsetning på 134,5 mrd.

Resultatberegningene er ekskl. Peab, Reinertsen, Stangeland Maskin, Risa og Alliero. Ingen av disse leverte resultater denne gangen. For de 10 største var resultatet (eksl. Peab) på 4,0 %, og det er hele 0,7 prosentpoeng bedre enn i 2013.

Oversikten er utarbeidet av Prognosesenteret på vegne av Byggeindustrien.

Hele tabellen finner du her.

Der finner du også oversikten over De 100 største i bygg og anlegg siden 1993.

Du kan lese mye mer om De 100 største i bygg og anlegg i Byggeindustrien nummer 11. Her finner du også dyptgående analyser rundt ulike deler av oversikten.

Se hele oversikten her

Om De 100 største i bygg og anlegg
Byggeindustriens årlige oversikt over nøkkeltallene til store bygge- og anleggsbedrifter skal omfatte de 100 største bedriftene i bransjen. Oversikten gjelder bygg- og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), byggevareproduksjon, arkitektfir­maer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten.