I løpet av bare to sesonger skal det legges 275.000 tonn asfalt i forbindelse med E6 Frya - Sjoa-utbyggingen i Gudbrandsdalen. Foto: Roar Holten, Statens vegvesen

275.000 tonn asfalt på E6 Frya - Sjoa

Til vinteren i år, vil nesten 30 kilometer ny vei ligge under 150.000 tonn med fersk, svart asfalt på nye E6 Frya - Sjoa. Når veien står ferdig i 2016, skal 275.000 tonn være lagt.

Det skriver Statens vegvesen i enpressemeldingpå sine nettsider torsdag.

– Asfalten er et synlig tegn på at vi begynner å komme langt i utbyggingen av nye E6 mellom Frya og Sjoa, sier byggeleder Roger Jenshus i Statens vegvesen.

– Hver kilometer med lagt asfalt er en stor milepæl for oss i prosjektet.
E6-strekningen er bygd opp av lag på lag med pukk og stein og grus til en tykkelse på 2 - 2,5 meter. I tillegg ligger det kilometervis med rør og ledninger i veikroppen, skriver Vegvesenet. Før asfaltsesongen er over i 2015, skal Vegvesenet ha lagt 150.000 tonn asfalt på strekningen.

– Dette er en av de aller største enkeltstående asfalteringsjobbene som er gjort i Norge i løpet av bare ett år, sier Jenshus.

– Det er uvanlig i norsk sammenheng at nesten 30 kilometer vei blir asfaltert på én sesong.

AF og Implenia Aurstad bygger E6 i Gudbrandsdalen, og det er deres underentreprenør, Peab, som produserer og legger ut alle tonnene med asfalt, heter det i meldingen.