Illustrasjonsfoto: Naboen Utleie

Naboen  satser på flåtestyring i mindre maskiner

Naboen Utleie ønsker å styrke forretningen ved å benytte flåtestyring også i mindre maskiner som lifter, minigravere og platevibratorer.

Det skriver Naboen i en pressemelding torsdag.

Flåtestyring er kommet ned til et prisnivå hvor tilbakebetalingstiden har blitt kortere selv for mindre utstyr, heter det i meldingen.

Utviklingen innenfor flåtestyringssystemer har, ifølge meldingen, redusert den vanlige tilbakebetalingstiden for hver enkelt enhet til mellom fire og seks måneder. Nå kan det også lønne seg å montere enhetene på mindre maskiner som lifter, minigravere og platevibratorer, og ikke kun store maskiner, som i stor grad har vært praksis tidligere, skriver Naboen.

– Flåtestyring betyr at vi får en bedre overblikk over maskinparkens aktiviteter og plassering. Det gjør planleggingen enklere, og forbedrer utnyttelsesgraden og fleksibiliteten. En annen fordel er at vi effektivt kan styre tjenester og vedlikeholdelse. Til sammen betyr det en tilbakebetalingstid på få måneder, også når det gjelder mindre maskiner, sier Jone Ølberg, utleiesjef hos Naboen Utleie.