En brann i interiørbutikken Jysk i Hunstadsenteret i Bodø. Foto: Aleksander Ramberg / Avisa Nordland / NTB scanpix

200 evakueres på grunn av storbrannen i Bodø

Over 200 mennesker evakueres torsdag morgen på grunn av brannen på Hunstadsenteret i Bodø. Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over flammene.

Brannvesenet mente de hadde kontroll på brannen ved 5-tiden natt til torsdag, men ved 6-tiden blusset den opp igjen. Mye røyk og sterk varmeutvikling gjør slukkearbeidet vanskelig.

– Brannen har tiltatt og brannvesenet har ikke kontroll, opplyser operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt til NTB klokken 6.45 torsdag morgen.

Det er stor røykutvikling på stedet, og det er derfor besluttet å evakuere boligområdene Brækkatunet og Brækkahaugen øst for senteret. Totalt dreier dette seg om rundt 200 personer.

Han sier vinddreiningen gjør at de oppfordrer de nærmeste beboerne å stenge vinduer og dører. Inne lokalene til Jysk, hvor brannen startet, er det en del møbler i plast som avgir giftig røyk.

– Vi oppfordrer alle om å holde seg unna og ikke puste inn røyk, sier Bernhoft til NRK.

Politi og brannvesen vil vurdere fortløpende om det blir nødvendig å utvide området og evakuere flere.

Politiet oppfordret altså beboere i nærområdet til å holde dører og vinduer lukket på grunn av røyken, men etter hvert var ikke det nok, og brannvesenet og politiet besluttet å evakuere en bygning med hybelleiligheter like ved. Elleve personer ble evakuert derfra.

Ingen personer er så langt meldt skadd i brannen, men en kvinne som jobbet i Jysk-forretningen, ble sendt til Nordlandssykehuset for sjekk onsdag kveld fordi hun kunne ha pustet inn den giftige røyken. Kvinnen slapp fra hendelsen uten mén, og at hun er i god form.

Årsaken til brannen er ikke kjent.