Det nordgående løpet på Skjeggestad bru åpnes for trafikk fredag søndag 26. juni. Hele brua ble stengt etter at sørgående løp kollapset 2. februar. Foto: Statens vegvesen

Skjeggestad bru åpnes allerede fredag

Åpningen av det nordgående løpet på Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand skjer fredag, to dager før den opprinnelige planen.

De første bilene kan passere brua klokka 10.00 fredag 26. juni, opplyser Samferdselsdepartementet.

– Det siste arbeidet med å tilrettelegge for trafikk i begge retninger på nordgående bru har gått raskere enn forventet, heter det i en pressemelding.

Eksperter i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har konkludert med at det var utfyllings- og planeringsarbeid i tiden rett før skredet som førte til dette.

Brua har siden den knakk sammen vært stengt, den sørgående delen er blitt sprengt, og det har vært jobbet med å stabilisere og bygge opp brua igjen. Da det sørgående løpet knakk sammen, ble en av pilarene det nordgående løpet står på, forskjøvet. Nå er det gjort omfattende stabiliseringsarbeid i området.

Han berømmet Statens vegvesen har gjort en svært god jobb med å finne praktiske løsninger underveis, samtidig som de har jobbet med gjenåpning av veien, først med den ene brua som åpner nå, så med full gjenoppbygging av det sørgående bruløpet.