Kun i den blå sonen, som er første område til å oppgraderes i Tromsø, skal kommunen bruke omtrent 50 millioner kroner. Kart: Tromsø kommune

Ruster opp Tromsø-område

I sommer starter opprustingen av Mortensnes i Tromsø. Gjennom syv år skal området oppgraderes med nye veier, nytt ledningsnett og bedre avløpsløsninger.

Det skriver bladetNordlysi en artikkel på sine nettsider.

Bare i første sone i det store byløftet skal kommunen bruke 50 millioner kroner, heter det i artikkelen.

På sikt vil 650 husstander på Mortensnes bli berørt, skriver nordlys.no.

Mortenes er, ifølge artikkelen, den bydelen med flest lekkasjer og dreneringsproblemer i Tromsø, og med økte nedbørsmengder, begynner oppgraderingen å haste.

– Avløpsrørene klarer ikke å ta unna alt vannet lengre, siden mengden øker. Derfor må overflatevann ledes vekk i egne rør. Separeringen gjøres også fordi all kloakk renses, og det er sløsing med ressurser å kjøre tilnærmet rent vann gjennom kloakkrenseanlegget, sier prosjektleder Jørn Eirik Schjetne overfor Nordlys.

I første omgang, skriver nyhetsbladet, vil arbeidet bli konsentrert rundt vann- og avløp. Utvidelser av vei og annen infrastruktur kommer i neste fase. De huseierne som ønsker det, vil også få mulighet til å legge nye rør til sine boliger, samtidig som at Tromsø oppdaterer det kommunale systemet.

Første del av arbeidet vil være ferdig høsten 2016, heter det i artikkelen.

Se Tromsø kommunes prosjektside for Mortensnes-utbyggingenher.