Knut Harstad, daglig leder i Hæhre Entreprenør (t.v.), og regionvegsjef Torbjørn Naimak, signerte onsdag 24. juni kontrakten for E6 Helgeland nord. Foto: Lisa Sundstrøm / Statens vegvesen.

Hæhre signerte milliardkontrakt med Statens vegvesen

Statens vegvesen og Hæhre Entreprenør AS signerte onsdag 24. juni kontrakten for prosjektet E6 Helgeland nord, til en verdi av over 1,9 milliarder kroner.

- Dette er en dag vi har gledet oss til lenge. Hæhre er en stor og erfaren aktør, som har svart meget godt på kriteriene vi har satt i dette prosjektet. Nå ser vi frem til å sette i gang arbeidet med å bygge ny europaveg, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen.

Helgeland nord er den første av i alt tre delprosjekter i vegpakken E6 Helgeland. Kontrakten har en verdi på drøye 1,9 milliarder kroner, og inkluderer prosjektering og bygging av 62 kilometer veg mellom Korgen og Bolna.

I tillegg skal entreprenøren drifte hele strekningen, samt E12 til Sverige, i 15 år. Hæhre overtar driftsansvaret for vegen allerede 1. september.

- Endelig går vi inn i byggefasen. Entreprenøren fortsetter

Trond Maas Pedersen. (Foto: Gunnar Nilsen)

nå med prosjekteringen, og så skal vi ha våre første samhandlingsmøter i august, sier delprosjektleder Trond Maas Pedersen til vegvesen.no.

De første tegn til byggingen vil synes om kort tid, når Hæhre starter etableringen av rigg, samt skoging i traseen for ny veg. I løpet av høsten vil det være full anleggsaktivitet på strekningen.