Skisseprosjektet, som er lagt til grunn i konkurransen for totalentreprisen, er tegnet av Rambøll AS v/ Lillian Lotsberg. Skanska har valgt Brandsberg Dahls arkitektkontor v/ Gunnar Fossen til å følge prosjektet i detaljerings- og byggefasen. Illustrasjon: Rambøll

Skanska bygger Lervig sykehjem i Stavanger

Skanska Norge og Stavanger kommune signerte nylig kontrakten om å bygge Lervig sykehjem i Stavanger øst.

Sykehjemmet blir kommunens største byggeprosjekt i perioden, og det første store der bystyret vedtok totalentreprise i stedet for å lyse ut delte entrepriser.

– Bransjen har lenge snakket varmt for totalentrepriser. Nå har de en gylden mulighet til å overbevise oss om at det er framtiden, uten at det går ut over kvalitet og HMS, sier direktør Leidulf Skjørestad i Stavanger kommune i en pressemelding.

Sammen med regiondirektør Einar Vevatne i Skanska signerte han kontrakten til 238 millioner kroner. Kommunens totale budsjett, med tomt og inventar, er på 470 millioner.

Innhold
Sykehjemmet får 123 plasser, produksjonskjøkken, dagsenter med 30 plasser og legesenter for fire leger. Bygget skal også inneholde kafé, areal for fysioterapi, sykepleieklinikk, velværebad, frisør og fotpleie, samt areal for administrasjon og helsepersonell. Egen parkeringsetasje for biler og sykler skal bygges under bakkenivå.

I tillegg omfatter prosjektet utomhusområder, takhager og sansehage, samt ny nettstasjon (trafo). Nettoareal er 12.328 kvadratmeter med bruttoareal rundt 18.000 kvadratmeter. Forrige store tilvekst av sykehjemsplasser i Stavanger var tilbygget ved Bergåstjern sykehjem i 2012, da 51 nye sykehjemsplasser ble åpnet.

Bidrar til forvandlingen
Lervig sykehjem bygges i en bydel i forvandling, fra tyngde på tidligere og nedlagt industri til nye boligområder og næringer, tjenesteyting og grønne, urbane uteområder. Sammen med Tou scene blir Lervig sykehjem Stavanger kommunes største enkeltinvestering i bydelen til nå.

Lervig sykehjem blir i seg selv et urbant sykehjem. Hovedinngangen blir ut mot Ryfylkegaten. Uteområdet er planlagt med sansehage på gateplan og takterrasser. Mot naboprosjektet skal det etableres felles torg. Parkering blir under bakkenivå. Gravestart for det nye sykehjemmet blir etter planen i november, fremgår det i pressemeldingen.