Teglsteinsfasadene på Adresseavisens kontor, Verftsbygget i Trondheim, var det siste oppdraget Murarbeid gjennomførte.

Murarbeid slått konkurs

Murarbeid var Midt-Norges største murerfirma da to ansatte tok over etter at morselskapet Grunnarbeid gikk konkurs i 2012. Nå har også Murarbeid meldt oppbud.

265 ansatte mistet jobben da Grunnarbeid bukket under i 2012. To ansatte valgte å ta ansvaret for å drive murervirksomheten videre, og reddet dermed 38 arbeidsplasser. Selskapet Murarbeid måtte ta over 4,2 millioner kreditorgjeld fra morselskapet, og fikk ikke oppgjør for en del arbeid utført før Grunnarbeid-konkursen.

Murarbeid startet dermed med et 5,7 millioner kroners etterslep, og har gått gjennom tunge dager med en rekke nedbemanningsrunder siden oppstarten. Da bedriften denne uken meldte oppbud, var det 14 ansatte, i tillegg til de to lederne, som mistet jobben.

– Vi syntes arbeidsplassene våre hadde livets rett, og syntes det var for galt å ikke prøve, sier daglig leder Lasse Overgaard til Adresseavisen onsdag.

Det som til slutt tvang frem konkursen i Murarbeid, var en tvistesak om en enebolig, hvor Trøndelag-bedriften til slutt tapte. Da Murarbeid ikke kunne stille garanti for et prosjekt med Trondheim kommune, og ble avvist, sto ikke selskapet til å redde, heter det i artikkelen i Adresseavisen.

Den siste jobben Murarbeid gjorde, var teglsteinsfasaden på Adresseavisens kontor, Verftsbygget.