- Sommeren er en ypperlig tid til å bygge kompetanse, mener Vigdis Lamberg, informasjonsansvarlig i BA2015.

- Stille sommeruker kan brukes til kompetansebygging

Et av virkemidlene BA2015 har utviklet Byggenæringens Prosjektskole. Nå lanseres en sommerskole basert på e-læringsmoduler som kan gjøre kontorpulten eller hytteveggen til fleksibel studieplass.

- Forbedringsprogrammet BA2015 er inne i sitt siste halvår og girer opp aktiviteter som kan bidra til økt lønnsomhet for byggenæringen. Cowi, en av 15 partnere, arrangerer et eget sommerprogram for ingeniørstudenter, og Byggenæringens Prosjektskole tilbyr et utvalg av kurs for at flest mulig skal bruke sommeren på kurs og møte høsten med enda større trygghet i sin rolle, heter det i en melding fra programmet.

- Det er jo ikke slik at Norge stenger i to måneder. De fleste av oss gleder oss til litt roligere dager de sommerukene vi jobber. Det er en ypperlig tid til å bygge kompetanse, sier Vigdis Lamberg, informasjonsansvarlig i BA2015.

En del av kurstilbudet er pakket inn i e-læringsmoduler.

- Fordelen med e-læring er at du har mestringsfølelse fra første øyeblikk. For det er du som bestemmer når du har forstått stoffet og går videre til neste leksjon, sier Lamberg.

Hvert kurs står på egne ben samtidig som de kan inngå i studiepoenggivende høyskolestudium og internasjonale prosjektsertifiseringer.